Sastojci
podloga
150 gr plazma kekasa
70 gr otopljenog putera
kuskus masa
300 gr kuskusa
3 dcl mlijeka
4 kom jaja
4 kasike braon secera
100 gr puder rogac
1 kom rendana korica narance, i sok
ganache
125 gr cokolade
125 gr slatke pavlake
par kapi ekstrakt narance
Priprema
1.
U blenderu sjedinite plazma keks sa otopljenim puterom. Istresite u kalup za tortu i poravnajte sadrzaj samo na dnu.
2.
Mlijeko i secer zagrijte a potom uspite kuskus. Izmjesajte i ostavite na stranu da se hladi.
Napomena: dok se kuskus hladi, potrebno je nekoliko puta “prevrnuti ga” viljuskom da ostane rastresit.
3.
Istresite rogac, izmjesajte ga tako da svako zrno kuskusa bude umijesano u njega. Dodajte koricu i sok jedne narance a potom i dobro ulupana jaja. Sve promijesajte!
4.
U pripremljen kalup istresite kuskus i pecite u zagrijanoj rerni oko 40 min na temperaturi od 170 c.
5.
Cokoladu otopite u slatkoj pavlaci. Rashladite, dodajte par kapi extrakt od narance, umutite i premazite kremom tart.
Ukrasite po zelji.
0 komentari:
Objavi komentar