nedjelja, 1. listopada 2017.

Rolada s kavom i čokoladom





Sastojci:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna

Krema:
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
1 -2 žlice instant kave (neskaffe)

Preljev:
150 gr tamne čokolade
4 žlice ulja

Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.

Zatim lagano dodavati brašno, žlicu po žlicu i miješati. Nemojte miješati mikserom nego špatulom ili samo s žicama iz miksera.

Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom.

Kada je tijesto pečeno, izvadite iz pećnice i zarolajte u vlažnu krpu, ili u pek papir na kojem ste pekli kolač.

U slatko vrhnje staviti 1-2 žlice instant kave (ovisno koliko jak okus kave u kremi želite) te staviti na štednjak i prokuhati.  Dodati u smjesu izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se smjesa ne ujednači i čokolada potpuno otopi.
Kada se smjesa potpuno ohladi kratko izlupati mikserom dok krema ne dobije čvrstoću.

Kremom namazati roladu.

Na pari ili u mikrovalnoj otopi čokoladu sa uljem, i dobro izmiješati dok čokolada ne bude potpuno tekuća. Kada se malo ohladi s njom preliti kolač.

0 komentari:

Objavi komentar