nedjelja, 1. listopada 2017.

Crna torta

Čokoladno savršenstvo


Sastojci

Kora:
140 g margarina
140 g šećera
vanilin šećer
6 jaja
140 g mlevenih lešnika
50 g čokolade
30 g kakaa
30 ml ruma

Fil:
125 g margarina
125 g šećera u prahu
vanilin-šećer
40 g čokolade
20 g kakaa
2 jaja



Priprema

Mikserom penasto umutiti margarin, vanil-šećer i šećer.

Dodati jedno po jedno žumance muteći dok se masa ne ujednači. Smanjiti brzinu miksera i dodati kakao, a zatim na pari rastopljenu čokoladu, i na kraju mlevene lešnike.

Isključiti mikser i kašikom umešati čvrst sneg od belanaca.

Umućenu masu izručiti u okrugli pleh prečnika 25 cm, podmazan margarinom i posut brašnom. Peći deset minuta u rerni zagrejanoj na 250*C. Sniziti temperaturu na 200*C i peći još 20 minuta.

Izvaditi iz pećnice i kada se prohladi, izručiti je na okrugli tanjir za tortu.

Poprskati testo rumom i sasvim ohlađeno namaziti debelim slojem fila.

Fil: Mikserom penasto umutiti margarin, vanil-šećer i šećer u prahu.

Staviti jedno jaje i nastaviti mućenje dok se krem ne sjedini, a zatim isto učiniti i sa drugim jajetom.

Rastopiti čokoladu na pari, dodati je kremu, a onda dodati i kakao.

Umućen krem staviti u frižider na pola sata, pa njime nafilovati tortu.

0 komentari:

Objavi komentar