nedjelja, 1. listopada 2017.
Home »
» NE BIH DA REČIMA OPISUJEM OVU LEPOTU.SAVRŠENA JE I OD SRCA PREPORUČUJEM DA PROBATE! *LEDENA NUGATINA*
NE BIH DA REČIMA OPISUJEM OVU LEPOTU.SAVRŠENA JE I OD SRCA PREPORUČUJEM DA PROBATE! *LEDENA NUGATINA*
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks. Dobro izmesati da se sastojci sjedine. Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu. Odloziti u frizider.
Drugi sloj Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom. Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca. Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta. Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati. Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem. Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati. Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi. Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati. Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider. Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
0 komentari:
Objavi komentar