petak, 15. prosinca 2017.

DIVAN I LAGAN KOLAČ – TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA






SASTOJCI:

300g secera
1 l mljeka
100g putera
60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer

I JOS:

100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )

PRIPREMA:

U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta.

U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !

Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom . Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug ….. …tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !


Posluživanje:

Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
prijatno !

0 komentari:

Objavi komentar