ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Praline šumska tajna





Sastojci

150 gr šećera u prahu
125 gr margarina
200 gr mleka u prahu
0,5 komad pomorandže zaledjene
Za oblaganje modlica

150 gr čokolade crne za jelo i kuvanje
125 gr margarina
150 gr čokolade bele
Način pripreme

Margarin i šećer u prahu dobro umutiti pa dodati mleko u prahu i zaledjenu i uzrendanu pomorandžu.

Istopiti na paru čokoladu i margarin i sipati po pola kašičice u svaku modlicu-ostaviti u frižider 10 min. pa puniti filom modlice.

Dok su modlice u frižideru pripremiti fil….praviti male kuglice koje se valjaju u kokos.

Ovo raditi dok se pripremljeni materijal ne potroši.

Zatim u svaku modlicu staviti po jednu belu kuglicu pa preliti sa istopljenom čokoladom i ostaviti da se praline dobro stegnu….

0 komentari:

Objavi komentar